dilluns, 30 de juliol del 2012

Effects and predictors of shoulders muscle massatge for patients with posterior shoulder tightness



Resum realitzat per Xavier Guiu.


Aquest estudi clínic s’ha realitzat a 60 pacients els quals tenen una rigidesa situada a la part posterior dels hombros per tal de valorar l’eficàcia de la mobilització, estirament i massatge com ha mètode de tractament. Els símptomes dels pacients estan vinculats amb una disminució  del rang de moviment, una tensió muscular o una dificultat per la realització d’una rotació interna per part de l’articulació glenohumeral.

Els participants que han realitzat l’estudi tenien una mitjana d’edat de 54 anys i estaven compresos entre un grup de 43 dones i 17 homes. Aquests van ser distribuïts aleatòriament en un grup de massatge i un de control en els quals el tractament tenia un requisit de dos dies setmanals durant 4 setmanes. El grup de massatge rebien rodaments i amassaments sobre els múscul deltoides porció posterior, infraespinos i rodo menor durant un període de 18 minuts. El grup de control  se’ls aplicava una llum per contacte (placebo) en aquests músculs durant 10 minuts.

Després de les 4 setmanes s’observa que les persones del grup de massatge tenen una major recuperació de la rigidesa dels hombros respecte el grup de control. També s’ha observat que el massatge actua de millor manera per  a disminuir la tensió muscular que per a recuperar rang de moviment.

Yang JL, Chen SY, Hsieh, Lin JJ. Effects and predictors of shoulder muscle massage for patients with posterior shoulder tightness. BMC Musculoskelet Disord. 2012 Mar 27;13:46

(també podeu veure un altre resum d'aquest article aquí)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada